NIEUW!! We hebben een plan
Door: Myrte
Blijf op de hoogte en volg Myrte
15 September 2005 | Tanzania, Iringa
Ik heb een hele leuke avond gehad! Er was een hele groep clowns langsgekomen, die op doorreis door Tanzania zijn geweest. Twee hiervan waren Nederlands, een Oostenrijks en de rest van de groep Tanzaniaans. Het was erg leuk, we hebben veel gelachen, maar we begonnen met gebeden. Op een gegeven moment begon iedereen 'Look at me, follow me' te zingen en, natuurlijk, ik kon mijn tranen niet bedwingen. Meestal kan ik bij dat lied mijn tranen niet bedwingen, maar nu het werd gezongen door alle prachige Afrikanen om mij heen was het echt onmogelijk om me goed te houden.
Ik heb vandaag een soort Spaanse tortilla gegeten, Susan, een Tanzaniaanse, heeft het samen met Laura voor ons gemaakt. Ik heb in het begin van de avond veel met Saskia gepraat en ik ben ontzettend blij dat ze er is! Ik hoop alleen dat Laura zich niet buitengesloten voelt of gaat voelen. Maar ik vind het gewoon erg fijn om in mijn eigen taal te kunnen spreken en Saskia en ik liggen elkaar goed.
Saskia vertelde dat sommige meisjes op deze school helemaal geen, maar dan ook echt geen geld hebben. Ze worden door een rijker iemand gesponsord om hier naar school te kunnen gaan en ze eten drie keer per dag in de dininghall, maar ze hebben geen geld voor zeep, shampoo, maandverband, tandenborstel, eigenlijk alle toiletartikelen en alles wat ' extra' is. Een meisje, Modja, loopt bijvoorbeeld de hele tijd rond met allemaal gaten in haar trui. Ze had een nieuwe trui gekregen van haar sponsor, maar die is gestolen. Upendo, een ander meisje, heeft binnenkort haar diploma-uitreiking, maar geen geld om mooie, nette kleren voor deze gelegenheid te kopen...
Nu hebben Saskia en ik een plan bedacht. We willen een actie opzetten en een girorekening maken waarop mensen geld kunnen storten dat wij kunnen gebruiken om deze meisjes te voorzien in de dingen die ze absoluut nodig hebben. Papa en mama, zouden jullie ons kunnen helpen hiermee? Ik wil ook een stukje gaan schrijven voor in de baha'i berichten en daarin de situatie beschrijven en mensen oproepen om geld te storten. En we kunnen garanderen dat dit geld goed terecht komt.
Hebben jullie misschien tips hoe we deze actie kunnen organiseren?
Heel, heel, heel veel kussen Myrte
P.S. Lieve Oscar, jouw emails doen mij zo hard lachen dat ik iedereen om mij heen opschrik. Jouw woorden maken me zo blij en ik ben zo gezegend dat ik jouw vriendin mag zijn!
Heel veel liefs!
P.S. Ik zal proberen om foto's te sturen, maar het werkt hier allemaal erg langzaam, dus heb geduld.
15 September 2005 - 19:09
Oscar:
Goed plan Myrte,
echt weer iets voor jou. Je bent er maar net en je schiet al uit de startblokken. Schrijf ik zulke grappige mailtjes? Hm, zo grappig voel ik me niet hoor!! Geintje. Leuk deze site zeg, het is nu al een ergere verslaving dan roken, ik kijk ongeveer om het half uur! PS: hey Myrte you're so fine, you're so fine you blow my mind, hey Myrte..ta ta doem ta..hey Myrte.. x -
15 September 2005 - 20:18
Mariël En Pieter:
Fijn dat je zo'n leuke avond hebt gehad. Leuk dat jullie meteen plannen ontwikkelen. We reageren nog wel naar je mail.