Het gaat beter!
Door: Myrte
Blijf op de hoogte en volg Myrte
15 Oktober 2005 | Tanzania, Iringa
Ik stond eerst echter wel even raar te kijken dat ik zo'n wijs en adviserend stukje naar mezelf had geschreven! Ha, ha, bedankt Johanna!
Dan, Peter, heel erg bedankt voor de tip van Sjirk! Ik zie het hem zo zeggen! Ze hebben hier in Iringa geloof ik één ziekenhuis en enkele medische centra met laboratoria. Het neigt allemaal veel meer naar de 'Westerse' kant dan naar de traditionele Afrikaanse 'medicijnmannen' kant, dus ik denk dat ik wel in goede handen ben.
Gisteren heb ik de hele dag in bed gelegen. Ik had 39 graden koorts en was zo slap als een vaatdoek. Ik heb voornamelijk geslapen en als ik wakker was heb ik gewoon voor me uit gestaard, want ik voelde me niet eens goed genoeg om te lezen of iets dergelijks. Er zijn veel studenten langsgekomen die even bij mijn bed hebben gezeten en drie studentes hebben 's avonds voor mij gekookt. Juma Hamisi, de leraar met wie ik samen de religieklas doe, is ook nog even langsgekomen. Hij durfde echter niet verder binnen te komen dan anderhalve meter van de voordeurdrempel dus we konden alleen van een afstandje naar elkaar zwaaien. In Tanzania mogen een man en een vrouw die niet met elkaar getrouwd zijn namelijk niet in één kamer zijn. Een vrouw kan dan beweren dat deze man haar iets heeft aangedaan en dan krijgt hij een enorm lange gevangenisstraf.
Zo heeft Saskia het mij uitgelegd, tenminste.
Voor de rest is Mrs. Fairley ook nog even langsgeweest en dit vond ik erg fijn.
Vanochtend kwam Mr. Fairley aan de deur, want hij wou me naar het ziekenhuis brengen.
Ik voelde me vanochtend al wat beter, maar ik kon mijn temperatuur niet meten want mijn thermometer was stuk gegaan. Dit heb ik aan Mr. Fairley verteld en hij zei: oh jammer, ik wou je net naar het ziekenhuis brengen! Het sarcasme druipt er echt af bij die man!
Hij heeft even mijn voorhoofd gevoeld en zei dat hij dacht dat ik nu 38 graden had.
Ik heb ontbeten, me gewassen en aangekleed en toen ben ik naar het computerlab gegaan. Toen ik binnenkwam was er een hele basisschool klas die hier elke zaterdag computerles krijgt. Ik heb even geholpen, maar na twintig minuten was de les al afgelopen en vertrokken ze weer.
Nu zit ik hier met een hele hoop studenten die spelletjes spelen op de computer. Die moet ik, als ik zo weg wil allemaal weg sturen...
Nou, Maaike,Eva en Johanna, zoals jullie hebben kunnen lezen heb ik erg rustig aan gedaan, maar kon ik ook niks anders. Vandaag zal ik ook nog niet veel doen en veel uitrusten.
Andere Maaike, ik heb je smsje niet gekregen. Er zijn maar erg weinig providers in Nederland die een smsje naar mijn telefoon hier kunnen sturen. Ik weet niet precies welke het wel kunnen. Als je Oscar toevallig nog tegenkomt, kun je het misschien even aan hem vragen.
Heel veel liefs,
Myrte
15 Oktober 2005 - 10:55
Ruth:
lieve Myrte,
Nog een reactie van een bezorgde moeder. Ik vind dat je zo snel weer aan het werk bent. Neem wel je rust! -
16 Oktober 2005 - 08:32
Maaike:
Ja Myrt, volgens mij betekend 'pole pole' ook 'rustig aan', dus bij deze: POLE POLE! Je hebt nog bijna een jaar te gaan! -
16 Oktober 2005 - 18:44
Johanna:
Gelukkig gaat het alweer wat beter met je. We zijn vandaag bij Richard en tiety geweest. Ze waren 8 weken weg geweest. Lang he? Nu zijn ze nog 5 weekjes thuis en gaan dan voor 4 maanden naar Portugal. Jaja! Een raar idee, jij zover weg, je ouders en Dorus straks naar Spanje en Richard en Tiety dus naar Portugal en wij....wij blijven in het mooie kikkerlandje en houden contact via de mail. Leve de mail!
Lieve Myrte, rustig aan he?! Liefs van Ronald en mij -
16 Oktober 2005 - 22:57
Kim:
Heej Myrte! Gelukkig dat het weer wat beter met je gaat. Ik vind je verhalen echt super om te lezen. Gister reed ik toevallig langs het Baha'i gebouw in Dallas en dat deed me weer even aan jou denken. Veel succes met alles en hou je taai! Liefs, Kim -
19 Oktober 2005 - 07:43
Henk Muda:
My dear Myrte!
Die Fairley heeft gelijk. Gewoon een hand op je voorhoofd. Dat werkt prima.
Keep up the good works and take care!
yours, Henk