Helaas pindakaas: Malaria de paria!
Door: Myrte
Blijf op de hoogte en volg Myrte
13 Oktober 2005 | Tanzania, Iringa
Ik heb nu goede pillen gekregen, waarvan ik er net twee heb genomen en ik er dan nog zes dagen elke dag een moet nemen.
Niet ongerust worden (dit is met name een bevel voor opa!), want het valt allemaal wel mee. Hier is malaria zoiets als de griep in Nederland. Je bent even een paar dagen ziek en dan is het weer over. Helemaal nu ik deze medicijnen heb moet het, volgens Mrs. Fairley, binnen twee dagen zo'n beetje weg zijn! Gelukkig heb ik ook de tijd om uit te zieken want ik ben morgen vrij!
Ik heb vandaag wel gewerkt, ondanks het feit dat ik me vanmiddag behoorlijk beroerd voelde. Vanochtend voelde ik me wel redelijk goed, alleen toen ik op kantoor kwam bleken al mijn documenten die ik had getypt en degene waar ik gister mee was begonnen weg te zijn! Ik schrok me dood! Mr. Juma, de vice principal, had de documenten gister op zijn flashdisk gezet, zei Sarah, en daarbij heeft hij ze per ongeluk van de computer gewist. De hele map 'mijn documenten' ,die voorheen behoorlijk vol zat, was leeg! Het is allemaal goed gekomen en in de tijd dat ik aan het wachten was op de flashdisk, heb ik heerlijk naar een dvd over Tony Braxton gekeken. Niet echt mijn smaak, maar beter dan Julio Iglesias.
Ik heb nog een les gehad (een les duurt tachtig minuten) die niet heel denderend ging, maar dat kwam doordat ik niet zo lekker was denk ik.
's Middags voelde ik me op mijn slechtst en toen ik dacht dat ik bijna klaar was met typen en ik daarna even in bed kon gaan liggen, zei Mr. Epyeru ineens: "Je hebt het behoorlijk druk!" Ik dacht: "Hoezo druk, ik ben bijna klaar". Toen overhandigde hij mij een enorme stapel typwerk en toen hij weg was moest ik huilen! Ik trok het echt even niet meer.
Ik heb getypt tot en met kwart voor vier (om half acht begint de dag en om kwart voor vier eindigt ie)en toen moest ik met een groepje studenten 'het toneelstuk' voorbereiden. Ik ben namelijk vier dagen geleden gevraagd om een toneelstuk te schrijven en uit te oefenen voor de geboortedag van de Bab, volgende week donderdag.
Vandaag heb ik het verhaal uitgetypt, de studenten bij elkaar gezocht en hebben we onze eerste bijeenkomst gehad.
Het waren zes jongens, waarschijnlijk allemaal ouder dan ik, waarmee ik op een erg klassikale manier (dat ging automatisch) het verhaal heb doorgenomen. Toen ik bezig was zag ik mezelf staan daar, tegenover die groep jongens, terwijl ik met wilde gebaren en duidelijk Engels alles uitlegde. Het voelde erg vreemd, maar het resultaat was toch erg goed. Morgen na de lunch hebben we weer afgesproken.
Voordat ik deze bijeenkomst had kwam ik Becky Fairley tegen en heb ik haar verteld over mijn 'ziekte'. Zij zei: dat klinkt als malaria en je moet het onmiddellijk laten onderzoeken! Ik denk dat Jim (haar man) je later op de middag wel naar een kliniek kan brengen.
Dus na het 'tonelen' ben ik naar het huis van de Fairleys gegaan, waar Jim net aan het koken was. Ik heb mijn verhaal verteld, een kopje tomatensoep gedronken en daarna zijn we naar Iringa Town gegaan! Echt geweldig van hem!
We zijn eerst naar het laboratorium, toen naar de dokter en toen naar de apotheker geweest!
Bedankt voor alle leuke reacties! Harald, ik mis de voetbalwedstrijden met jou ook! Maar tegen de tijd van het wk zal dit helemaal excessieve vormen aannemen! Gelukkig is hier iemand die ook heel erg van het Nederlands Elftal houdt en die met mij naar de wedstrijden wil kijken!
Gerard: ik vond het erg leuk om te horen dat Anne in Tanzania was en erg leuk om te lezen dat ze het zo geweldig heeft gevonden! Waar is ze precies geweest?
Jelle en Louis: ik drink altijd gekookt water en dat heeft gebaat want ik heb geen typhoid. Typhoid is een salmonellabacterie waar het water hier helemaal vol van zit. Bedankt voor jullie leuke reactie!
Johanna en Kirsten: ook jullie dank je wel voor de steun, ik zal goed op mezelf letten!
Dan als laatste, opa: Ik weet dat u dit dit weekend gaat lezen! Heel veel groetjes en liefs en ik ben blij dat je eindelijk weer een telefoon voor in de huiskamer hebt!
Tot snel, allemaal!
Kussen, Myrte
13 Oktober 2005 - 20:58
Maaike:
Lieve Myrte, goed dat je meteen behandeld kan worden! Fijn idee! Zorg goed voor jezelf! Ik zeg 'n gebedje voor je :)
Dikke knuffel!!! -
13 Oktober 2005 - 21:39
Eva Langbroek:
zorg maar heel goed voor jezelf
en neem je rust
groetjes -
14 Oktober 2005 - 07:28
Myrte:
Lieve Myrte, neem aub de tijd om uit te zieken. Dan maar even geen typwerk of lesgeven. Jij bent nu even belangrijker. Als je goed uitziekt en rustig aan doet ben je er sneller boven op, dan dat je maar doorgaat. Probeer je grenzen aan te geven bij Mrs Fairley. Zij snapt dat heus wel en als je dan weer beter bent kan je wel weer hard gaan werken. We denken aan je! -
14 Oktober 2005 - 07:29
Johanna:
Hmmmm...je kan zien dat ik dus ook nog niet 100% ben schrijf ik bij mijn vorige verhaaltje Myrte ipv Johanna. Nou jaaaaaaaaaaaa -
14 Oktober 2005 - 08:38
Peter:
tip van sjirk, je weet toch wel wie dat is, de oud zeeman die bij ons op school onderhouds man is: ze mot wel voorzichtig weze. daarna komt hij met de meest enge verhalen over zijn tijd in den vreemde en die zal ik maar niet vertellen. he doe rustig aan en dat de pillen na twee dagen aanslaan wil ik wel geloven maar je moet er nog 6 en dat is niet zomaar lijkt mij. hebben ze daar trouwens dokters of medicijnmannen? Henk Muda heb ik nu ook je adres gegeven en hij zal vast wel een bericht sturen. ik sluit me aan bij Johanna, zorg goed voor jezelf en neem de tijd hiervoor. groeten uit de schoolstraat -
14 Oktober 2005 - 13:08
Maaikuh:
Myrte de Pyrte met Malaria de Palaria, mooie boel hoor.
Ik hoop echt dat het snel over is voor je. En heb je mijn sms nog gekregen?
Kus Maaike