Studenten in huis - Reisverslag uit Iringa, Tanzania van Myrte Kars - WaarBenJij.nu Studenten in huis - Reisverslag uit Iringa, Tanzania van Myrte Kars - WaarBenJij.nu

Studenten in huis

Door: Myrte

Blijf op de hoogte en volg Myrte

30 September 2005 | Tanzania, Iringa

Lieve allemaal,
Ik ben een beetje gestressd dit bericht aan het schrijven, omdat ik heel veel verschillende dingen op de computer wil doen en ik ben aardig laat. Ik ga onder andere nu nieuwe foto's, die ik vandaag gemaakt heb, op de site zetten! Foto's van het huis van buiten, van Laura en van mijzelf natuurlijk!
Ik heb vandaag wederom enorm veel administratief werk gedaan voor Mrs. Fairley. Bergen papier, allemaal met de hand geschreven en geen orde, kortom: verschrikkelijk! Bovendien was ik echt vreselijk moe vandaag en viel ik tijdens dit werk bijna om van de slaap.
Ik ben deze week de hele tijd erg laat naar bed gegaan vanwege mijn inmiddels ontstane computerverslaving en ik stond elke ochtend behoorlijk vroeg op. Uitslapen kan hier namelijk nauwelijks aangezien de studenten rond half zeven enorm veel lawaai beginnen te maken. Ze zingen, schreeuwen en lachen erg hard terwijl de geluidsdichtheid van het wandje waarnaast ik lig erg nihil is. Ik heb altijd het gevoel alsof er een op hol geslagen gospelkoor naast mijn bed staat...
Ik had vandaag eigenlijk ook les moeten geven en de toets die ik gister heb gemaakt moeten geven, maar de les ging niet door... Alle studenten moesten gezamelijk de hele school schoonmaken, want morgen is er de diploma-uitreiking van Form 4 en is er groot feest! Er zullen een heleboel ouders, familie en vrienden van de studenten uit Form 4 komen en we hebben een gezamenlijke lunch, optredens, speaches en als afsluiter een disco!
Toen ik aan mijn Pre-form 1 klas vertelde dat de toets dan pas op maandag was, waren ze enorm uitzinnig en stonden te dansen en te zingen in de klas. Dit is iets wat de meeste studenten hier graag doen, zingen en dansen en dat is erg leuk om te zien!
Toen ik klaar was met het werk voor Mrs. Fairley, rond 1 uur, ben ik naar huis gegaan en heb ik mijn was gedaan. De stroom heeft hier de hele middag platgelegen, dus ik kon geen water opwarmen en heb mijn was met koud water gedaan. Dit doet iedereen hier echter en wassen met warm water vinden ze erg raar.
Na mijn was, wat meer dan een uur duurde, ben ik even een middagslaapje gaan doen. Ik kon ook daadwerkelijk niets anders, ik was uitgeput. Laura idem dito, dus we hebben allebei liggen slapen.
Toen we allebei weer wakker waren, kwamen er een paar studenten bij ons strijken. Dit nieuws verspreidde zich echter snel, en voor dat ik het wist waren er acht studenten in ons kleine huisje. En deze studenten gedragen zich niet als bezoek, maar doen gewoon alsof ze thuis zijn. Ze eten echt alles wat ze kunnen vinden op.(Ze gaan met hun vingers in de pindakaaspot, eten pompoenpitten die we hadden geroosterd en spugen vervolgens de schillen op de grond, ze drinken uit de bekers en zetten die vervolgens weer in de kast, enz...) Bovendien kwamen er steeds meer studenten die ook hun kleren wilden strijken, was het enorm luidruchtig en moesten Laura en ik tegelijkertijd eten. Pfff, ik was behoorlijk geïrriteerd.
Een paar minuten later brak me echter helemaal een klomp (haha, kan deze zin wel?) want Laura gaf de laatste twee studenten die aan het strijken waren de opdracht om heel het huis schoon te maken! Wij gingen op dat moment naar de gebeden om acht uur en Laura wou deze twee meisjes van buiten opsluiten! Opdat er geen andere studenten naar binnen kwamen... Toen ik daar iets van zei, heeft ze het uiteindelijk niet gedaan, maar de studenten hebben wel onze vloer gedweild en de badkamer en wc schoongemaakt! Echt onvoorstelbaar!
Toen ik terugkwam van de gebeden heb ik snel van een student de afwas overgenomen, die overigens enorm groot was aangezien er zoveel mensen hadden gegeten en gedronken.
Maar goed, nu wil ik helemaal snel in dat andere huis, ik ben het vandaag alleen weer vergeten te vragen aan Becky! Maar ik zal het, zeker na deze avond, zo snel mogelijk doen en ik hoop dat het mag!
Heel veel liefs en bedankt voor de tips Marijke en Johanna!
Kussen Myrte

• 01 Oktober 2005 - 09:50

Johanna:

Jeetje Myrte, ik kan me heel goed voorstellen dat je geirriteerd was.Zou dat daar normaal zijn? Ik bedoel kan jij zoiets ook doen als je ergens komt? Apart! Hopelijk lukt het andere huisje en vind je wat meer rust.Ik ben benieuwd hoe de diploma uitreiking gaat.

• 01 Oktober 2005 - 12:07

Liesbeth Luiten:

Lieve Myrte,
    Jouw verhalen lezen als een dagboek en ik moet zeggen dat je beslist een schrijverstalentje bent. Zo gedetailleerd en leuk om te lezen. Ik zag dat huisje al helemaal voor me vol enthousiaste , maar ook erg "aanwezige" studenten. wat dat betreft ligt de grens tussen privacy en openbaar heel dicht bij elkaar! Maar je slaat je er prima doorheen merk ik. Hier is alles "gewoon". Daarom kijken we uit naar je volgende spannende verhalen|
    Groeten en liefs van Liesbeth en Paul.