Pole, pole, pole!
Door: Myrte
Blijf op de hoogte en volg Myrte
12 Oktober 2005 | Tanzania, Iringa
Gisterochtend werd ik badend in het zweet wakker en bleek ik een beetje koorts te hebben! De rest van de dag heb ik me niet zo lekker gevoeld; ik had hoofdpijn, last van mijn maag, kippenvel midden op de stikhete dag en pijn in mijn rug. Dat was niet zo best en iedereen aan wie ik dit vertelde reageerde met hetzelfde woord, inderdaad, 'Pole'. Toen bleek ik mijn sleutel van het huis kwijt te zijn en alhoewel ik het hele huis ondersteboven heb gehaald, waarbij ik overigens weer enorm veel nieuwe stofophopingen en karkassen van insecten heb ontdekt, kon ik mijn sleutel nergens vinden! De reactie van Kasongo die tijdens mijn hysterische zoekpoging in de huiskamer zat: Pole!
Daarna had Kasongo het met Laura over mijn werk in het moral education kantoor en zei vervolgens: "Pole for all the typing work!" Waarop Laura zei: "And pole for the horrible love songs that they are playing!"
En dit laatste is inderdaad echt iets waarvan je heel hard 'Pole' kan zeggen! Mr. Epyeru en Sarah Kataka - een lerares Engels van ongeveer 28 - zijn dol op het luisteren naar de vreselijkste muziek tijdens hun werk. Dit spelen ze af op de computer zodat er soms wanneer ik zit te typen de meest walgelijke jaren 70 love songs uit de speakers voor mij komen... Een paar dagen geleden heeft Mr. Epyeru tot zijn grote vreugde ontdekt hoe je filmpjes op de computer kunt afspelen en toen ik gisterochtend het kantoor binnen kwam keken Sarah en hij naar een optreden van Julio Eglesias. Pole, pole!
Toen ik gistermiddag aan het typen was, raakte mijn voet op een gegeven moment per ongeluk de stekkerdoos en viel de computer uit! Weg typwerk en Mr. Epyeru zei: Pole!
Toen dacht ik: "Ok, het is me nu wel duidelijk, dit is mijn dag niet!"
Vandaag ging het wel wat beter en ik heb mijn sleutel teruggevonden! Dit vind ik enorm fijn want het was erg vervelend om Laura de hele tijd te moeten zoeken als ik het huis in wou. Ik voelde me vandaag nog wel niet zo lekker, hoofdpijn als ik opsta of loop, veel last van mijn maag en van mijn rug. Sinds de avond voel ik me echter al wat beter en bovendien hebben de studenten me wat op kunnen vrolijken. Sommigen zijn enorm enthousiast als ze me zien en vinden me 'beautiful'en 'cute'! Heel veel zeggen ook dat ze van me houden en een meisje heeft gezegd dat ik wel Miss Nederland zou kunnen worden!
Wat betreft mijn lessen aan pre-form 1, ik heb hun test van maandag vandaag nagekeken en de meeste leerlingen hadden hem aanzienlijk beter gemaakt! Dit vind ik superleuk om te zien! Morgen weer een les, ditmaal over 'geschiedenis', maar vrijdag is iedereen vrij in verband met een nationale feestdag.
Ik heb dus een lang weekend waarin ik een beetje kan uitrusten!
Heel veel groetjes en liefs Myrte
12 Oktober 2005 - 18:16
Myrte:
Hallo daar! Ik snap niet waarom er ineens een smiley met een zonnebril te voorschijn komt in het bericht! Ik heb gewoon 28 getypt...
David, weet jij het?
Kus Myrte -
12 Oktober 2005 - 18:29
Pieter:
Waarschijnlijk heeft het te maken met de combinatie 8 en een haakje. Nu het een streepje is geworden is de smiley verdwenen. -
12 Oktober 2005 - 20:37
Gerard:
Hoi Myrte. Wou je even vertellen dat Anne net terug is uit Tanzania. Ze is helemaal verliefd geworden op het land. Gelukkig voor mij niet op een neger. Ik lees al je verhalen. Blijf schrijven! Misschien dat er in de loop van tijd wat minder reakties komen, maar weet zeker dat heel veel mensen je blijven volgen. Kus en word snel beter! Groetjes, Gerard -
12 Oktober 2005 - 21:04
Jelle En Louis:
Lieve Myrte,
pas goed op jezelf. In zo'n ander klimaat en met andere voeding e.d. ben je altijd kwetsbaar. Schoon drinkwater enz. is ontzettend belangrijk! Fijn dat je pupils het nu al beter gaan doen, dat geeft je natuurlijk echt een kick! Sterkte in de strijd en veel liefs, L&J -
13 Oktober 2005 - 06:22
Johanna:
Lieve Myrte, Wat naar voor je dat je ziek bent, ik hoop dat je snel beter wordt.Sterkte! -
13 Oktober 2005 - 06:53
Kirsten L:
Lieve Myrte,
Misschien heb je malaria.
Ik zou het goed in de gaten houden.
Succes & ga zo door!
Liefs,
Kirsten L -
14 Oktober 2005 - 11:20
David:
Pieter was me voor :( ...